torstai 16. heinäkuuta 2009

SM-TOKO, Kangasala 11.7.09

Meidän ei pitänyt tänä vuonna tokoilla ollenkaan mutta Katri on hyvä puhumaan mut kaikkeen, kuten SM-kisoihin ja rotumestaruuksiin...

Tuloksena hikinen ykköstulos mutta olen tosi tyytyväinen koiran työskentelyyn. Paikalla oltiin hiukan päälle 7 aamulla, meidän suoritusvuoro oli joskus yhden jälkeen ( ja me oltiin joukkueemme ensimmäiset kehäänmenijät...). Hemp oli aamulla intoa täynnä mutta päivän makoilu häkissä hiukan latisti sen fiilistä. Mikä saattoi tietysti olla ihan hyväkin, malttoi keskittyä ;) Lisäksi suoritukset oli jaettu useampaan kehään, joissa etenkin 1 ja 2 välissä tuli reilusti odotusaikaa. 

Pisteet kehittäin:

Kehä 1, M. Packalen: paikkamakuu 10, nouto 9, kokonaisvaik. 9.

Kehä 2, A. Juhantalo-Kakkola: seuraaminen 8, liikkeestä maahanmeno 9, kokonaisvaik. 8.

Kehä 3, S. Pollari: luoksetulo 8, liikkeestä seisominen 8, kauko-ohjaus 6, kok. vaik 7.

yht. 162p, 1. tulos.

Paikkamakuu oli jostain syystä tosi monelle ongelma. En nähnyt yhtään avoimessa ryhmää jossa joku ei olisi noussut. Noudossa Helmi jäi innostuksissaan vinoon perusasennossa.

Seuraamisessa ryssin itse pysähtymisen; alkukesästä jouduin harjoittelemaan pysähtymistä ilman koiraa jotta saisin selkärankaani että jalkojen ei tartte liimautua maahan heti LO:n käskyn tullessa. Jännityksessä ensimmäinen pysähdys kuitenkin lipsahti sillä seurauksella että H ei pysty samassa ajassa pysähtymään vaan menee ohi ja joutuu kiertämään mun ympärille uuteen perusasentoon. Huomasin kyllä heti mokani ja toisella kerralla onnistuin pysymään kuosissa vähän paremmin. Maahanmenon pistevähennyksestä mulla ei ole käsitystä mistä tuli. Hypyn 3p lähti mun sekunnin epäröinnistä ennen istu -käskyä eli Helmi jäi seisomaan. Tuli oikosulku ja piti miettiä että saihan sen käskyn antaa itsenäisesti... Istui kyllä heti uudesta käskystä.

Luoksetulo... en kyllä kykene enää muistamaan mistä meni 2p. Tuplakäskyjä ei ollut joten luultavasti ei ollut kyllin nopea tmv. Ennen liikkeestä seisomaan jäämistä meikäläisen pakka sotkeutui niinkin vakavasta asiasta kun liikkeenohjaaja kertoi että hän antaa luvan käskylle... Olin jo valmis suorittamaan liikettä, en ensin kuullut mitä LO sanoi ja kun hää toisti niin en silti meinannut ymmärtää, enkä sitten tajunnut koota itseäni uudestaan. Siinä vaiheessa kun olisi kuulunut sanoa sto! niin mun suussani oli joku pieni porsas joka vinkaisi seiiiiiis.... Jossain kohti i:tä tajusin että vops, väärä käsky (ei tarkoita meillä mitään) ja meinasin antaa uuden. Luotin kuotenkin siihen että koirra pysähtyi koska ainakaan se ei enää seurannut (ja mitä muuta se nyt muka olisi voinut tehdä...?). En sitten tiedä mistä 2p tarkalleen ottaen putosi. Kaukot on se missä oikeasti olin itselleni jo kiukkuinen. Katri vielä juuri vikoissa treeneissä muistutti että pidä huoli että koira katsoo ohjaajaa kun käsky tulee. No ei. H reagoi johonkin mitä tapahtui VOI-kehän suunnalla ja katseli sinne, S antoi käskyn ja antoi uudenkin käskyn ennen kuin tajusi vetää henkeä sen verran että koira kerkesi siirtämään huomionsa takaisin ohjaajaan. Kolmas istu-käsky siis vasta oli tehokas.

Hengissä siis selvittiin :P Eikä perjantaina loukattu jalkakaan vihoitellut kovin paljoa 12-tuntisesta päivästä, kiitos aggressiivisen hoidon ja Muuramen TK:n hoitajien teippaustaitojen... Jännitti kyllä niin että oksetti mutta onneksi oli hyvää seuraa joka tsemppasi ja sai aina välillä tuikattua järkeä päähän ettei ihantullut karattua koko kisapaikalta. Kiitos kaikille hoffisteille "leiri"seurasta, joukkuekavereille Atelle & Katrille hienosta kisasta ja kepo-Pasille assisteeraaamisesta niin kuvaamisen kuin muunkin suhteen. Sen verran kivaa oli että melkein voisi joa harkita kokeilevansa ensi vuonna uudestaan :P

3 kommenttia:

Katri ja Risco kirjoitti...

Olipa kiva kisatarina. Luoksetulo oli ihan super Helmillä ja pysähty kuin seinään..ainoastaan käsky tuli ennen merkkiä..siitä varmaan se -2p. Kiitos superisti itsellesi kun lähdit sembaloihin mukaan ja ensi vuonna uudestaan..kyllä kyllä!!! Sä kerkesit jo luvatakin..heh!!!

Täti Täpinä kirjoitti...

Jos vielä avoimessa ollaan niin tullaan :P Voivoi on varmaan mulle ihan liikaa.

Tiia, Riitti ja Käämi kirjoitti...

Onnea onnea!