perjantai 14. maaliskuuta 2008

Etsintäharjoitus (K)

Voittajan tosiaan ON helppo hymyillä -vaikkei mistään kisasta kysymys olekaan. Mutta vaikeuksien voitto maistunee vielä makeammalta kuin toisten voittaminen. Ainakin juur tällä hetkellä.

Tän päivänen etsintäharjotus lyhyesti: täydellinen!

Tän päivänen etsintäharjotus pidemmästi:
Alueella ollaan treenailtu viimeksi vuosi sitten joten vähän vaihtelua. Kolme maalimiestä, joista kaksi ensimmäistä varsin lähekkäin eräänlaisessa pienessä "sumpussa" ennen varsinaista etsintäaluetta.
Lähetin koiran hakemaan ja se ampaisi suoraan läpi sumpun kohti isompaa aluetta. Kesken viimeisen ilmaloikan koko koira sähköstyi ja kääntyikin heti tiukasti oikeaan. Haki huolellisesti eikä häiriintynyt vaikka hihkuinkin. Luulin nimittäin että sillä oli jo rulla kun se tuli mua kohti ja jotain valkoista vilahti. K ei reagoinut mitenkään, jatkoi vain etsimistä. Sillä on tapana paikantaa haju kiertämällä sitä ja pienentämällä "ympyrää" kunnes kohde on löydetty.
Maalimies löytyi, rulla tuli vauhdilla mulle ja näytöllekin lähti kuin ei olisi mitään taukoa tästä koskaan ollutkaan. Jottei siinä olisi kaikki niin näytöllä koira vaihtoi itse maalimieheltä mulle ja malttoi täysin rauhottua siihen ja kulkea yhdessä pois.
Päästin hakemaan uudelleen ja koira irtosi hienosti (missä sillä ei _koskaan_ ole ongelmaa ollutkaan x) ). Rakennuksen nurkalla näin että haisteli siihen malliin että merkkaa: kielsin ja kehoitin jatkamaan. K lähti mutta palasi hetken päästä takaisin, uusi kielto ja jatkokehoitus jonka jälkeen K ei koko aikana yrittänyt merkata mihinkään!
Maalimieskin löytyi ja sanoi että koira oli tullut sata lasissa paikalle ja ollut sen näköinen että tänne nyt se rulla, mulla on vähän homma kesken!, napannut rullan ja kaasutellut tiehensä.

Kolmannen äijän se sai käydä hakemassa sieltä isommalta alueelta ja se noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin edellisetkin: muutama kenguruloikka, wozoooom, rulla, miljoonaa äiskälle ja yhdessä näytölle.

Ei merkkailua, ei paskalla käyntiä, ei äkillistä kuuroutumista... Ääntä ei tarvinnut korottaa missään vaiheessa ja jokaiseen käskyyn se reagoi heti. Olisikohan... Voisikohan... saattaiskohan siitä olla tulossa aikuinen koira! xD

Seuraavalle kerralle muistiin: Suhteellisen helppoja piiloja mutta niin että koira joutuu tekemään vähän työtäkin etsiessään. Saavat olla valmiina koska koira lähtee hyvin etsimään eikä motivaatiosta ole puutetta.
Omaan ohjaukseen: Kohdista vähän enemmän; lähetä hakemaan jostain tietystä suunnasta, ei summittaisesti keskeltä aluetta ;)

Ei kommentteja: