maanantai 31. maaliskuuta 2008

Tuulta ja tottista (K)

Sunnuntaina oli mainio tuuli jota päästiin pitkästä aikaa hyödyntämään.

Aluksi kaksi vastatuuleen pistottaen. Ensimmäinen löytyi helposti ja yritin sitten lähettää väliin tyhjälle mutta K ei mennyt lankaan vaan nappasi välittömästi hajun kauemmasta maalimiehestä. Ilmaisua ei voi moittia, jokohan sitä viimein uskaltaisi luottaa että se toimii.

Myöhemmin vielä kaksi lisää jolloin koira sai vapaana partioida alueella. Molemmat löytyi mutta koira ei ollut yhtä skarppi kuten yleensä. Patukan kanssa halusi mieluumin leikkiä yksin. En tiedä olisiko ollut apua jos olisi nostattanut ennen lähetystä. Se kun oli jo päätellyt homman loppuneen.

***
BH-koetta silmällä pitäen otin pari ilmottautumista, henkilöryhmän ja paikkamakuun.
Ilmottautumiset meni hyvin, ei ylimäärästä häsellystä tai liikkumista.
Seuraaminen oli alkuun väljää ja 'huoletonta'. Parani kun ohjaaja suoristi ryhtinsä ja katsoi koiransa sijasta eteensä... Selvästi tuo on havainnut että ihmisten lähellä kannattaa ottaa kunnon kontaktia, kun korjasin omat virheeni, koirakin toimi. Edistäminen ja väljyys ovat lisääntyneet, pitäisi tsempata niiden suhteen.
Jätin Ketkun paikkamakuuseen Helmin treenaamisen ajaksi, about 15 min. Välimatkaa oli vaihteeksi aika paljon. Jäljistä päätellen ei ollut edes ryöminyt, mutta varmaksi en sano kun en muistanut merkata paikkaa. Tarkkana pysyi kuitenkin koko ajan.

Ei kommentteja: