keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Huh, johan siitä onkin aikaa, edellisestä kirjotuksesta meinaan. Vilinää ja vipatusta on riittänyt ihan riittävästi omiin tarpeisiin. Kokeita, treenejä, sairaslomia...

Ketku läpäisi BH -kokeen. Tottis ei ollut todellakaan parasta Ketkua vaan vaisua ja löysää. Läpi meni mutta ei siitä mitenkää suuresti tullut riemua revittyä kun tietää miten hyvää työtä koira parhaimmillaan tekee. Kaupunkiosuus sen sijaan yllätti positiivisesti vaikka häiriökoira olikin nuorehko pullisteleva uros.

Alkuun ajattelin että tuliko treenattua liikaa ennen koetta, olisiko siinä syy vaisuuteen mutta se ei oikein Ketkun kohdalla ole uskottava selitys. Hierottavana käynti paljasti kuitenkin todellisen syyn. Ketkulla oli sekä lavat, selkä että koko takaosa käsittämättömän jumissa. Ainoa mikä koiran käytöksessä paljasti että jotain saattaisi olla vialla, oli sen lievä vaisuus entiseen verrattuna ja löysä tottis. Pk-esteetkin ylitti vaivatta ja nurisematta. Jumien voimakkuus yllätti vaikka olikin tiedossa ettei se vieteissään mitään tunne eikä huomaa. Luulin itseasiassa että Helmi olisi pahemmassa kunnossa, tiesin että sillä oli jäykkyyttä selässä. Sen lihakset oli kuitnekin kahdessa erässä hoidettu. Ketkun kanssa sen sijaan jatketaan. Tenssillä annetusta sähköstä on ollut iso apu. Hierontakertoja on takana nyt kolme, joista kahdella se on saanut sähköä ja kyllä koirassa eron näkee. Vanha tuttu vauhdikkuus on taas täällä ja Pöö tuntuu olevan sitä mieltä että taistelukiintiössä on paha vaje, mikä tahansa käy revitysvälineeksi ja vähän väliä ilmestyy milloin minkäkinlaista esinettä käteen, josko tämä nyt kelpaisi, entäs tää..? Onneksi nyt saa palata takaisin normaali treenikuvioihin. Viikonloppu vietetäänkin jäljen tehotreeneissä Hiidenhelmessä...

Äsken otettiin jääviä liikkeitä ja luoksetuloa (toko). Töpö vipatti niin että pieni koira oli nousta pelkästään sen voimasta ilmaan kun se näki että pallo sujahti takin taskuun.
Maahanmenot oli kiitettävän tarkkoja ja nopeita. Seisomisessa se tarjosi alkuun myös maahanmenoa mutta "seiso" -käskyn vaihtaminen "odota" -käskyyn tepsi siihen. Luoksetulo suoraan sivulle olisi voinut olla hiukan reippaampi ja suorempi mutta huonomminkin olisi voinut mennä.

Ei kommentteja: