keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Tilannekatsaus tottikseen


Mitä parin viime viikon treenit kertoo tän hetkisestä tottistasosta (^Helmin mielipidettä ei oteta huomioon) ? Pientä yhteenvetoa. Kuvat syksyn Kultapapu-leiriltä by Lotta Urtamo.

Ämppä:
- Seuraaminen -> Napakkaa, paikka on hyvä nyt myös sivusuunnassa; ei väljyyttä mihinkään suuntaan. Pomppimista on aina välillä mutta ei tasajalkakoikkaloikkaa vaan pientä parin askelen keulimista (inhoan silti...). Ensimmäinen käännös vasempaan/täyskäännös on pahin ja tuottaa aina hiukan pompahtelua mutta nyt peruutus- ja pyllynkäyttötreenien jälkeen tilanne on parempia, myös eka käännös on nopeampi ja täsmällisemp eikä tuota väljyyttä.
- Jäävät -> istu ja maahan täsmälliset ja terävät, seisominen sen sijaan tuntuu välillä jostain syystä tuottavan vaikeuksia ja istuu mielellään. En tiedä onko juoksu tuonut lisää painoa peräpäähän vai onko ehkäkentiesmahdollisesti jäänyt vähän vähälle treenaukselle..?
- Luoksetulo -> Nopeahko (voisi vielä inan petrata), tiivis ja kutakuinkin suora eteentulo. Ei ota enää takapomppua eikä tule vinoon. Eli sama kuin ennen ongelmia. Jes!
- Eteenmeno -> Varmuus alkaa taas palailla ja etenee hyvin matkasta riippumatta. Varmuus näkyy tempossa, kyllähän H eteni kisojen jälkeenkin hyvin mutta ei täysillä. Maahanmenot ok.
- Paikkamakuu -> sama vanha; kaiken muun se kestää paitsi Ketkun treenauksen ;)
- Nouto on ollut tyystin tauolla, samoin tovin aikaa myös hypyt. Hypyissä tarvitsee rutkasti varmuutta, tekniikka ok. Katsotaan onko noudossa tapahtunut sama "ilmiö" kuin luoksetulossa ;)


Paimenpoika:
- Seuraaminen -> perusasennot hyvät ja nopeat, samoin peruutukset, käännökset ja hidastukset. Juoksuun lähdösä tulee helposti pieni ylimääräinen loikahdus. Pidemmällä suoralla puutuu helposti, paikka pysyy melko hyvin mutta keskittyminen ja kontakti herpaantuu.
- Jäävät -> istu/maahan nopeat, seisomisessa pientä epävarmuutta.
- Luoksetulo -> ok, lähtö voisi olla voimakkaampi.
- Paikkamakuu -> ok, menee alas nopeasti ja pysyy hyvin. Ilmeestä näkee että kiinnostavampaa tekemistä löytyisi vaikka kuinka paljon...
- Eteenmeno -> räjähtävä ja varma. teenlähettämiset, oli se sitten eteen, ruutuun tmv kuuluu Ketkun suosikkeihin, kerrankin lupa juosta emännästä poispäin ja KOVAA! =D Maahanmenoa on alettu rakentaa vasta nyt ja pienen pojan on kovin vaikea ymmärtää että miten muka voi mennä maahan jos ei ole vähintään kehden metrin säteellä. Vähintään.
- Nouto -> ihan jees, innokkas eteneminen ja kohtuullinen luovutus. Pitämistä vielä pitää treenailla, alkaa kiihdyksissään helposti pyörittelemään kapulaa jos on sitä mieltä että mamma, ota nyt jo se!

Tokoiluun ei ole jaksettu panostaa viime aikoina oikeastaan lainkaan, mutta Tiia K. oli onneksi vähän verestellyt ketkun muistia ja kuulemma mm. ruutu oli sujunut mainiosti :D Sitä on kumminkin treenattu verrattain vähän eikä piiitkään aikaan lainkaan.

Ei kommentteja: