torstai 19. kesäkuuta 2008

Esineet kadoksissa

Pitkästä aikaa muistin treenata esineruutua. Jotenkin täysin unohtunut tuo homma.

Helmillä pari päivää sitten ex-tempore yhdellä esineellä. Huomasi kyllä että ei ihan loppuun asti suunniteltu: huonosti tallattu, liian pieni alue, esine huomaamatta tantereelle eikä juuri minkäänlaisia valmisteluja koiralle. Vahvasti se työskenteli ja esineenkin löysi. Joutui tosin etsimään sen toisenkin kerran kun tuli niin tohkeissaan luoske että hukkasi esineen matkalla. Haki uudelleen ja vasta viimeiseksi tarkisti sen etukulman johon esine oli tipahtanut.

Seuraavana päivänä kolmella esineellä molemmille. Ketkulla samaa varmaa työskentelyä kuin aiemminkin. Pari kertaa meni alueelta pitkäksi mutta palasi hetimiten ilman käskytystä takaisin ja toi kaikki esineet, keskimmäinen tuli ekana, etu-ja takakulmat teettivät vähän enemmän töitä.

Helmin kohdalla ehdin ilakoida liian aikaisin. Edellisenä päivänä sitä vauhti oli mutta nyt näytti taas siltä kuin aiemminkin. Eli koko ajan on tekevinään töitä ja se yksi esine nousee mutta muuten ei tahdo tulla mitään. Tuuli nosti hajua alueen yläpuolelle, kävi siellä muutaman kerran ottamassa vauhtia. Yhden kerran sai käskeä takaisin, muuten palasi oma-alotteisesti. Takaoikealla kävi haistelemassa esinettä mutta meni yli. Keskeltä toi. Etuvasemmalta löysi esineen, haisteli ja meni yli. Ajattelin että eikö muka tajunnut kun oli kovaa muovia. Tajusi muttei jsotain syystä kelvannut. Uudelleen lähetettynä pyöri pitkään etuvasemmalla mutta varoi menemästä ihan esineen viereen. Lopulta kävi suullisesta painostuksesta hakemassa sen (=tiesi siis kyllä koko ajan missä se oli). Takareunaan ja yli irtosi hyvin mutta esineen uudelleen löytö tuotti ongelmia. Löytyi kuitenkin lopulta mutta tarvitsi taas käskytystä että otti ja toi.

Tähän täytyy nyt paneutua.

Ei kommentteja: