torstai 12. kesäkuuta 2008

K: ruutu, merkki ja tunnari

Työyön ratoksi vähän tokoilua. Liukas lattia ja voimakkaat hajut toivat uutta haastetta.

Merkki meni näistä parhaiten. Koira irtoaa hyvin merkille, muttei mennyt ihan kunnolla sen taakse. Tarpeeksi kuitenkin saadakseen palkkansa.

Kun palkka on ruudussa koira menee suoraan ja epäröimättä lähetyssuunnasta tai häiriöistä riippumatta. Tyhjään ruutuun lähtee hiukan epävarmasti ja palkkaa hakien. Onnistui kuitenkin ja sai palkkansa perässä. Lopuksi keräili kaikki tötteröt mulle, jos siitä sais vielä lisää...

Nyt sitten nähtiin sekin päivä että tunnari meni perseelleen. Eka kerta ikinä. Palikoita vain 4 ja suht kaukana toisistaan.
Oli intopiukkana lähdössä kun näki palikat lattialla. Jouduin käskyttämään pysymään sivulla seurauksena että ei lähtenyt ekalla käskyllä etsimään omaa. Kun lopulta lähti, käytti paria suussa ennen kuin toi väärän. Lähetin hakemaan uudelleen, toi väärän. Otin oman palikan, vein sen kauemmaksi, lähetin ja palkkasin.
Uudet pulikat ja koira yritti kerätä kaikki suuhunsa, luovutti ja toi väärän. Se siitä sitten.
En tiedä onko sen hajuaisti edelleen lomalla antibiootin/tulehduksen/kivun takia vai häiritsikö sitä muut hajut vai mistä ihmeestä oli kyse. Mitenkään suoranaisen pontevasti se ei nenäänsä yrittänytkään käyttää.
Lisäys: Noi kapulat on olleet pakastimessa (ainoa paikka jossa ne varmasti pysyy hajuttomina) ja liekö siitä johtuu että noi tuoksuu nyt sulaneena todella voimakkaasti puulta jopa omaan nenään. Täytyy viedä ne varastoon seuraavaksi.

Yritän joka tapauksessa saada huomenna elukkatohtoria kiinni tuon väsymyksen ja syömättömyyden takia. Katsotaan sitten eteenpäin.

3 kommenttia:

Tiia, Riitti ja Käämi kirjoitti...

Puolivinkki vastaisuuden varalle: Olen nähnyt niin monta ruutumerkkiä noutavaa koiraa kokeissa, että suosittelen kieltämään... Vaikka käteväähän se olisikin, kun koira keräisi ruudun jälkeen itse merkit :D

Täti Täpinä kirjoitti...

Jep. Ketkuhan ei oo tota koskaan aiemmin harrastanut, mutta Helmi (kiitos alkuperäisen opetustavan..) on vasta pääsemässä eroon siitä kuvitelmasta että merkkiä EI kuulu tuoda tai edes koskettaa.

Kielsin tuossakin mutta vähän myöhään, myönnän. Kiellosta vaihtoi aina merkkiä; käviskö sitten tää...?

Unknown kirjoitti...

Moi:) Rokkis on nykyisin meillä:)

-Tara Tiainen