maanantai 29. syyskuuta 2008

Rotumestis Kangasniemellä

Työskentely ei vakuuttanut ketään mutta tavoitteet täyttyi eli uskaltauduttiin paikalle ja selvittiin hengissä. Kivaakin oli x)

Esineruudussa ohjaajan käytös tiputti arvosanan 28. Helmi eteni hienosti pistona oikeasta etukulmasta josta sen lähetin. Kävi ruudun ulkopuolella tavallista pidemmän poikkeaman ja mietin jo että ohjaanko sen takaisin ruutuun. Onneksi annoin kuitenkin työskennellä omassa rauhassa sillä hetken päästä se palasi esineen kanssa. Tarkkailin koiraa koko ajan mutta siitä huolimatta en nähnyt että se olisi esineen ottanut joten kun älysin sen multa lipsahti tahaton "taitava" ja koira hämmästyi niin että tiputti esineen. Onneksi ehti rajalle asti ennen kuin puusilmänä tajusin esineen. Jatkossa ehkä sitä jesseteippiä taas suun eteen...

Tottis alkoi kohtuullisesti. Seuraamisessa multa meinasi pettää polvet ensimmäisen laukauksen kohdalla ja koira hyppäsi metrin verran sivuun. Toisen laukauksen kohdalla hiukan käänsi päätään. Seuraaminen ja käännökset olisi saaneet olla tiiviimpiä.
Liikkeestä istumisesta alkoi sitten meidän alamäki. Tähän asti oli ilmeisesti menty hengittämättä sillä nyt oli pakko vetää kunnolla henkeä jotta sai käskyn ulos ja koirahan reagoi jo siihen henkäisyyn mennen maahan. Mun keskittyminen alkoi rakoilla ja molempien epävarmuus kasvoi huminalla.
Maahanmenossa ennakoi, luoksetulosta en muista juurikaan muuta kuin että tuli eteen.
Noudoissa olis sitten jo todella epävarma ja paineessa. Kapulaan tarttuessaan kaatui kun jalat jatkoi nurtsilla matkaa. Palautus oli kamala: koira mälttäsi kapulaa, jäi kauas eikä istunut. Hyppynoudoissa ei sitten hypännyt yhtään mitään ja kapulan luovutus oli samaa tasoa, oltiin molemmat jo ihan paniikissa.
Eteenmenossa ei varmuus riittänyt ja koira kaartoi parin metrin etenemisen jälkeen oikealle johon jäi seisomaan mua päin ja ihmettelemään. Maahanmeno oli hidas.

Viestissä oli vähän kaikennäköistä sekaannusta jo ennen B-pisteelle pääsyä ja koira oli pihalla kuin lumiukko. "Seuraa" käsky tuli jännittäneeltä ohjaajalta kuulemma liiankin napakasti mikä ei sekään ollut hyväksi. Kaikkien tuloksena se että H ensikäskyllä kiepsahti tuomarin eteen neuvoa kysymään ja toisella eteni n. 100 metriä kunnes palasi takaisin.

Ei kommentteja: