keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Helmi liitelee

Agitreenit jäi lyhyeksi kun töihinkin piti vielä ennättää mutta nyt sentään päästiin paikalle monen viikon tauon jälkeen!

Käytössä oleva puoli tuntinen menikin sitten paremmin kuin osasin odottaa. Jokaisesta tehävästä sanoin tai vähintäänkin ajattelin että kyllä se teoriassa, ehkä, joo, en mä tiedä--- Ihan yhtä usein se yllätti ja suoritti niin hyvin kuin vain ohjaaja antoi rahkeet.

Ensimmäisenä oli A, hyppy, takaakierto, hyppy, (valssi), rengas. Tästä litaniasta suoritettiin rengas erikseen kun jos lähetän koiran eteenpäin renkaalle on ihan 50-50 meneekö se renkaasta vai renkaan vierestä joten ei otettu riskiä.
Ensin A pari kertaa kokeeksi erikseen, hihnalla ja ilman. Todella kauniisti pysähtyi kontakteille ja odotti lupaa ennen kuin liikkui. A-hyppy-hyppy sujui hienosti. Takaakiertoa on tehty viimeksi pari vuotta sitten mutta koirahan tekee niinkuin ohjaaja onnistuu ohjata...
Sitten pari kertaa rengas erikseen ja rengas-hyppy-hyppy-A oikein hienosti.
Ainoa mutta on Helmin julmettu loikka ja vauhdinotto Aalle. Loikkaa kontaktin yli liki huipulle asti. Kokeiltiin josko esteen edessä oleva rima auttaisi. No just joo: koira hyppäsikin jo riman edestä ja edelleen kontaktin yli. Siirrettiin rimaa lähemmäs, nyt oli jo vähän rauhallisempi. Viimeisellä kerralla keskityin itse kontaktiin: ohjasin kädellä alas ennen kontaktia ja hiljensin vauhtia. Sujui huomattavasti paremmin! Tähän täytyy muistaa keskittyä. Tuo ohjauksen voima on ihmeellinen, mun harha-askelen takia koira meinasi tull käden perässä myös alas A:n harjalta... Kun oppisi hallitsemaan raajansa...

Lisäksi otin pussia sekä hypyillä että ilman. Olin ihan varma että H ei pussiin mene ennen kuin sitä raottaa vähän mutta hyvinpä meni, joskis pussissa kulki aluksi hitaasti. Pari kertaa näin sitten mukaan hyppy ja toinenkin takaakierrolla. Pääasiassa meni hienosti, mun ohjausvirheen takia kanttasi kerran pussista ohi ja toisti saman hetken päästä. Saatiin kuitenkin onnistunut suoritus loppuun.

Pujottelu meillä menee edelleen hitaasti mutta kuitenkin ilman suurempia apuja. Välillä sorruin näyttämään sormella mutta se lähinnä hankaloitti koiran suoritusta. Koska pujottelu meni ok, otettiin sen perään vielä hyppy ja samat uudestaan. Alkuun en vielä uskaltanut hyppyä liittää, ei ole vielä niin varmalla pohjalla että välttämättä kestäisi ylimäärästä vauhtia.

Ei kommentteja: