keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Mikä ihmeen harrastuskoira?

Juupa. Meitä kävi eilen morjestamassa yksi joka on kiinnostunut hoffista harrastimena. Aikomus oli hiukan antaa kuvaa millainen harrastuseläin hoffi on. Helmin mielestä ilmeisesti tylsä ja vetelä.

Aholaidassa käytiin tokoilemassa. Kyllähän H kaiken teki mitä käskettiin mutta lähest yhtä tyylikkäästi hommasta olisi epäilemättä suoritunut vaikka viikon vanha makaroni: Eeii, en mä nyt millään jaksais....

Kontakti oli kautta linjan huono. Seuraamiset hitaita ja huolimattomia. Jäävät (maahan, seiso) toimi sinnepäin. Nouto hidas. Hyppy huolimaton, istuminen niiiiin hiiiidas kun voi olla, takaisin hyppy ei tainnut ekalla onnistua kun oli niin lähellä estettä. Luosketulon pysäytys hiukan hidas mutta ihan kohtuullinen, sivulle tulossa jotain hämminkiä (hidas?) .

Ainoa mikä oli hyvä, oli kaukot (istu/maahan)! Jostain syystä tänään oli kaukopäivä (ehkä koska siinä ei tarvitse liikkua paikaltaan???) ja vaihdot teräviä ja siistejä.

Valitsi sitten ihan parhaan mahdollisen päivän löysäilylleen... Hiukan hävetti mutta näin se vaan joskus käy ;)

--
Illalla vielä agileerattiin. Teemana "vekki". Hyppy-> A-> vekki & hyppy vasemmalle -> hyppy etuvasemmalla-> takaakierto & hyppy.
Edelleen loikkaa A:lle aika pahasti eikä nyt auttanut tarpeeksi edes se että ohjasin kädellä alas kontaktin kohdalla. Laitettiin nami siis myös nousukontaktille, mikä auttoi. Tuosta on myös se etu että mä en voi kiirehtiä kun koira pysähtyy syömään: sarja menee loppuun asti rauhallisemmin.
Vekki oli yllättävän helppo tosin mulla oli vaikeuksia hahmottaa että kuinka syvälle mun täytyisi mennä eteen ennen kääntöä/paluuta seuraavalle esteelle ja tämä sitten näkyi Helmissäkin pienenä hämmennyksenä ja epäröintinä. Hypyissä ei mitään ongelmaa miltään suunnalta, Helmihän hyppää sinne minne näytetään.
Ennakointi on aika kovaa. Sen sai palauttaa ensimmäisen esteen taakse monta kertaa ennen kuin se malttoi odottaa suullista lupaa.

Otettiin myös putki-hyppy, kepit-putki-hyppy ja hyppy-kepit-putki-hyppy. Kepeillä edistytään tuskastuttavan hitaasti mutta edistytään. Tällä kertaa paras suoritus oli ensimmäinen, muut oli ihan liian huolimattomia :( Hypyt ja putki tässäkin ihan kivasti. Kerran jäi jostain syystä putken keskelle pyörimään, en tiedä mitä löysi sieltä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No älä ny, eihän aina voi onnistua. :D

Ja sitä paitsi niin ku jo sanoinkin, ihan hyvä vaan että raaka todellisuus läjähtää naamalle tässä vaiheessa. Tietääpähän etukäteen mihin ryhtyy...

Täti Täpinä kirjoitti...

:P
Juu, noita sattuu enemmän ja vähemmän. Hoffin kanssa ehkä enemmän kuin jonkun toisen. Ja ajoitus on tietysti kaiken a ja o ;)