tiistai 1. heinäkuuta 2008

Tottista molemmilla vaihteeksi

Helmin kanssa ensin hetki leikkiä ja virittelyä. Lyhyen seuraamisen kautta perusasennosta maahan. Vein kentälle valmiiksi sekä kapulan että eteenmenon palkan koiran odottaessa maassa. Perusasentoon ja palkka muutaman seuraamisaskelen jälkeen.

Jäävissä kaikki vasta pitkän ja hyvän seuraamisen jälkeen. Istumaan meni hitaasti, hiukan epävvarmana että pitikö istua vai seistä, uusinnalla ok. Palastin taakse, vierelle, seuraa aja palkka. Seisomisessa jäi mainiosti ja samat sävelet kuin istumisessa: taakse, vierelle, seuraa, palkka. Maahanmeno oli ainnoa jossa ennakoi ja sekin oli syystä. Sanoin jo liikkeelle lähtiessä mmmm ja koirahan tipahti heti. Uusi seuraa käsky ilman mitään ylimääräistä -> ei ennakointia. Maahanmeno täydellinen; terävä ja nopea! Luoksetulon otin tässä yhteydessä. Nopea tulo ja suora asento mutta hiukan jäi kauas, täytyy hioa.

Leikin jälkeen seuruutin jälleen, nyt vilkuili eteenmenon palkkaa (edettiin viistosti siihen suuntaan) . Uusi käsky ja pari käännöstä sai taas skarppaamaan. Pysähdyttiin n. 1,5 m päähän kapulasta, vilkaisi kapulaa muttei edes nytkähtänyt sen suuntaan. Hain kapulan ja myös heitosta selvittiin ilman nytkähtelyä. Kahdesta ensimmäisestä _käskystä_ ei sitten myöskään tapahtunut mitään... Merkkasin kantapäällä kankkuun vähän vauhtia, lähti lujaa kapulalle, nosti hyvin ja palasi reippaalla ravilla takaisin. Luovutus vaihteeksi suora mutta hiukan kaukana. Piti kuitenkin kapulaa hyvin vaikka annoin odottaa aika tovin ennen käskyä. Toistoa ei otettu koska pientä äsymisen merkkiä alkoi olla.

Seuraamista pätkä ennen kuin otettiin suunta kohti eteenmenon palkkaa. Tässä vaiheessa tuli ensimmäset kunnon ennakoinnit, Helmi otti jo vauhti ja edisti hiukan; uusi käsky ja parit käännökset. Uudelleen tultaessa ei enää ennakointia mutta kierrosten nostoa; katsekontakti syveni ja etutassut alkoi "heilua". Palkalle meno nopea ja ennenkaikkea suora, jes!

---
Ketkulla kutakuinkin sama treeni ilman jääviä. Patukan ottaminen autosta sai kierrokset kattoon ja suoritukset olivat kaiken kaikkiaan teräviä ja tarkkoja. Kapula ja palkka kentälle paikkamakuun aikana. Paikallaolo ok. Seuraaminen käännöksineen samaa luokkaa kuin ennen BH-koetta eli bueno! Yksi herpaantumisen hetki mahtui välille, syytä en tiedä mutta jatkoi sitten taas hyvin. Luoksetulo hyvä, hiukan väljä.
Noudossa varmistin heiton aikana pitämällä liinasta, pieni nytkähdys mutta odotti käskyä. Vauhdikas lähtö, jarrutusmatka meni hiuka yli kapulan. Palautti hyvin mutta ehti tiputtaa kerran ennen kuin pyysin luovuttamaan. Otti kuitenkin itse uudelleen suuhun ja tällä kertaa odotti käskyä.
Eteenmenossa jätin koiran odottamaan kuono lähetyssuuntaan ja näytin palkan. Parin metrin seuraaminen ja pysähdyksestä lähetys. Ei ongelmaa.

Tyytyväinen olen molempien työskentelyyn, ei se täysin toivotonta olekaan! Itse olisin voinut olla enempi mukana hommassa mutta kuolaisesta patukasta taistelu kävi kämmeniin ja häiritsi.

Ei kommentteja: