torstai 10. heinäkuuta 2008

Pistoja, ilmaisuja ja esineitä

Kep Humpan ja Hanna- Leenan kanssa hakuilemassa. Hempalla esinemotivaatiota.

Ketkun kanssa oli tarkoitus hioa pistoja mutta loppujen lopuksi pääongelmaksi muodostui täysin yllättäen ilmaisu.
Ensimmäinen lähetys jossa koira lähti hyvin osoitettuun suuntaan, joka tosin oli muutama metri maalimiehestä eteenpäin... Matkaa n. 20m. Pienen pojan pää meni ilmeisesti pahasti pyörälle kun osoitetusta suunnasta löytyikin minun & Humpan haju muttei maalimiestä. Heitti siinä lenkkiä suuntaan jos toiseen kunnes löysi maalimiehen. Maalimieheltä lähti vähän verkkaan mutta toi sitten hyvin. Näytölle ampaisi omia menojälkiään pitkin: päädyttiin pyörimään sinne missä olin ollut Humpalle piilossa. Parin uuden näytä-käskyn jälkeen selvittiin maalimiehelle asti.

Toiselle puolelle varmistin maalimiehen paikan ennen lähetystä. Loistava pisto! Koira eteni niin suoraan kuin maasto salli lähetettyyn suuntaan, maalimies löytyi n. 30 metristä. Jäi rullan kanssa pyörimään ja diipadaapailemaan maalimiehelle. Kun viimein lähti muutaman kutsun jälkeen tulemaan, tuli reippaasti ja luovutus ihan ok.

Kolmannella päätin keskittyä ilmaisun hiomiseen. Pääasiallinen palkka on viime aikoina tullut minulta. Aiemmissa pistoissa K sai Hanskulta froliccia maahanmenosta, nyt annoin ruokapurkin matkaan. Maalimies meni n. 15 metriin kiertäen. Annoin Ketkun katsella menoa mutta käänsin poispäin vähän ennen piiloa. K lähti piilolle hyvin ja juuttui sinne... Se oli napottanut Hanskun edessä odottamassa palkkaa ja tuli vasta kun kuuli mun äänestä että seuraavaksi akka hermostuu. Näytölle menossa ei sitten mitään ongelmaa ollutkaan ;)

---
Hempun esineet.
Tehtiin kaistaleharjoitus yhdellä esineellä. Muutaman metrin leveä ja ehkä n. 30-35 syvä tallattu alue johon Hansku kipaisi heiluttelemaan esinettä (pikkumotsku) takarajan tuntumaan. Lähti, etsi ja löysi hyvin. Esineen päällä oli nami -> akka söi namin ja oli jatkamassa matkaansa muina koirina. Käskystä toi kuitenkin ja meni sitten palkan jälkeen autoon kun otettiin Humpalla pari ilmaisua.
Toisella yrittämällä jälleen työskenteli kivasti siihen asti kun esine löytyi. Taas otti namin ja jatkoi sitten vauhdilla matkaansa. Käskyistä palasi takaisin ja otti esineen. Automaattisesti lähdin juoksemaan pois päin ja hetken vauhtia kirittyään H tiputti esineen, niinkuin yleensä vastaavassa tilanteessa. Kovin oli hämmästynyt kun ei palkkaa tullutkaan, jäi etsimään maasta jossa ruokaboxi oli ollut. Otettiin sitten koko juttu alusta, tällä kertaa ilman sitä typerää namia ja saatiin ihan kohtuullinen suoritus josta saattoi hyvillä mielin palkata.

---
Miten voi olla että treeneistä on noin 6h ja mä en muista mitään..? Epätarkkuuksia ja asiavirheitä varmaan on mutta suurinpiirtein lähes noin se meni ;)

Ei kommentteja: