keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

lentoKetku

Mikälie oikosulku ollut kun vasta nyt tajusin mennä Ketkun kanssa hobby-ryhmään vaikka suunnitelmahan oli mennä sinne jo silloin kun huomasin että joudun perumaan Ketkun vakiryhmän... No pääasia että mentiin edes nyt ja päästään vielä ensi viikollakin.

Vähän jännitti kun oikeampi ryhmä olisi varmasti ollut estevarmuus; eihän tuo elikko ole säännöllisesti harrastanut agia koskaan vaikkakin kaikki esteet on tuttuja. Ihan hyvin kaikki kuitenkin meni; pieni epävarmuus näkyi ohjaajaan keskittymisenä sekä irtoamisen vähyytenä. Ketz ei ollut ollenkaan varma että kuinka pitkälle eteenpäin se saa jatkaa vaan odotti ja seurasi ohjausta (liiankin) tarkasti. Liiankin siksi että mä tupeksin ohjauksen kanssa.

Keinulla, putkessa ja puomilla näkyi se että niitä on ketteryystelineillä harjoteltu. Puomilla ja keinulla oli pari lihapullan palasta varmistamassa että vauhti ei kiihdy liikaa mutta olisi varmaan mennyt rauhallisesti ilman niitäkin. Puomilla se oli hiukan hämmästynyt kun se olikin kiinteä eikä liikkunut kuten tavallisesti ;) Kepeillä harjotuksen puute taas selkeästi näkyi: ensimmäinen yritys oli hieno mutta siten meinasi mennä turhaksi säätämiseksi ja hyppelyksi.

Alkuun otin keinua muutaman kerran. Ensin lihapulla laskukohtaan ja keinun päähän, lopulta vain keinun päähän. K eteni rauhallisesti ja tarkasti, pysähtyi laskemaan keinua rauhassa vaikeki makupalaa enää siinä ollutkaan.
Kepeillä hyppy+kepit meni hienosti mutta kun aloin hiomaan pelkkiä keppejä niin ei enää mennytkään yhtä hyvin. Palkkion ajoitus ei ekalla kerralla ollut ihan kohdallaan ja vaatimusket liian suuret. Olisi pitänyt keskittyä pariin keppiin kerrallaan kun edellisestä on niin pitkä aika.

Varsinainen päivän rata oli melko pitkä joten otettiin se muutamassa eri pätkässä. Alkuun 2xhyppy + putki. Toinen hyppy oli ensimmäisestä katsottuna tiukasti oikealla ja siihen koira piti saada joko pakkovalssilla tai kierrättämällä se takaa. Olisin halunnut kokeilla pakkovalssia mutta päädyin sitten takaakiertoon koska en halunnut Ketkun kanssa kokeilla mitään itselleni uutta jottei se huomaisi epävarmuuttani. Takaakierto sujuikin ihan hyvin, vaikkei sitä tietääkseni/muistaakseni olla koskaan otettu. K on kuitenkin erittäin helppo ohjata jos vain ohjaaja kykenee hallitsemaan itsensä. Hypyltä putkeen oli ihan tuttujuttu.

Putken jälkeen oli vuorossa puomi ja hyppysarja. Puomille pistettiin muutama herkku vauhtia rajoittamaan. Rauhallisesti ja varmasti K meni ja pysähtyi kontaktille hyvin. Puomilta suoraan oli hyppy jonka jälkeen hyppy etuoikealle, takaakierto vasemmalle ja hyppy. Tässä mun ohjaukset meinasi takkuilla mutta selvittiin kuitenkin. Vasen käsi oli selkeästi Ketkulle vahvempi, jopa niin että se seurasi sitä liian tarkkaan ja pienikin virhe ohjauksessa näkyi koirassa heti. Oikea/molemmat kädet yhtäaikaa sen sijaan tuottivat toivotunlaisen lopputuloksen pienen harjoittelun jälkeen.

Lopuksi oli A, 2xhyppy ja putki. A:n kanssa näkyi sunnuntain mokailut ja koira mm. kiersi sekä palasi kerran harjalta alas. Kun vietiin yhdessä nami loppukontaktin eteen niin ylitys oli hyvä. Nami olisi varmaan saanut olla kontaktilla jottei olisi ollut niin suurta kiusausta laskea myös takapäätä maahan saakka. Kerran nostin pyllyn takaisin ylös eikä ja sen jälkeen se pysyikin siellä. Malttoi hyvin odottaa kontaktilla hyppylupaa. Eka hyppy meni hienosti mutta toisen kohdalal takkuili (vasemman käden ohjaus ja käsi liian lähellä mua, minä väärässä kohdassa ->kiersi), myöskään putkeenmeno ei mennyt ihan nappiin. Kun löysin oikean kohdan sekä kropalle että kädelle niin esteet ylittyi hienosti (tosin 2:sella taisi hypätä tolpan yli?) ja putkeen meno myös. Siihen oli hieno lopettaa!

Koira oli selkeästi innoissaan mutta hiukan hämillään, kunhan varmuutta tulee molemmille niin meno varmasti paranee :)

Ei kommentteja: